Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde AZ Alkmaar ile oynanan rövanş maçında sahaya çıktı. Hollanda'da 4-1'lik yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, İstanbul'da büyük bir dezavantajla mücadele etti. Teknik direktör Okan Buruk, beklenmedik bir kararla kaleyi Günay Güvenç'e emanet ederek sürpriz bir tercih yaptı.
Maçın başında AZ Alkmaar etkili bir başlangıç yaptı. 5. dakikada Mijnans'ın şutunda Günay, topu kornere çelerek takımını zor bir durumdan kurtardı. 13. dakikada yine Hollandalı ekibin atağında Günay, başarılı bir müdahale daha yaptı. Galatasaray, 17. dakikada Sallai'nin vuruşuyla ilk kez etkili oldu, ancak Alkmaar kalecisi topu kornere çeldi. İlk yarıda Günay'ın performansıyla rakibine direnen Galatasaray, 42. dakikada Makiuma'nın golüne engel olamadı ve devreye 1-0 geride girdi.
Okan Buruk, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Sanchez ve Mertens'in yerine Metehan ve Kerem oyuna dahil oldu. Ancak bu değişiklikler istenen etkiyi yaratmadı. 55. dakikada Kasius, AZ Alkmaar'ın farkı ikiye çıkarmasını sağladı: 0-2. Galatasaray, bir dakika sonra Sallai'nin golüyle skoru 1-2'ye getirse de, 70. dakikada Sallai'nin ikinci golüyle durum 2-2 oldu. Bu skor, maçın da sonucunu belirledi.
Hem Hollanda'daki ilk maçta hem de İstanbul'daki rövanşta rakibine oyun olarak karşılık veremeyen Galatasaray, Avrupa Ligi'ne veda etti. AZ Alkmaar, iki maçın toplamında 6-3'lük skorla üstünlük sağladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Avrupa macerasının erken sona ermesine üzülürken, gelecek maçlar için yeni bir başlangıç umuduyla takımlarını desteklemeye devam ediyor.
Galatasaray, şimdi dikkatini lig mücadelesine ve yerel kupalara çevirerek sezonu başarıyla tamamlama hedefiyle çalışmalarına devam edecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: