Arap saçına döndü
Yayınlanma :
31.01.2020 07:49
Güncelleme
: 31.01.2020 07:49
Anlatayım.
Hafriyat ve moloz döküm alanı, Antalyaspor’un kurtuluşu demekti. Çünkü kırmızı beyazlı kulüp; bu alanı işletecek ve hem moloz dökümünden, hem de geri dönüşümden ciddi anlamda gelir sağlayacaktı.
İlk planlama bu şekilde yapıldı.
Hatta o dönem Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk de bütün planlarını ve projelerini moloz döküm alanından gelecek gelire göre planladı.
Çünkü o sezon Antalyaspor ligi 5. bitirmişti. Bu proje ile de Antalyaspor’a ciddi bir gelir bekleniyordu. Hedef bir anda değişti ve şampiyonluk söylemleri ortaya çıktı.
Nasriler, Menezler, Maıcon’lar transfer edildi.
Buradan gelecek olan gelire güvenilerek bankalardan krediler çekildi.
Sonrasında ise dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılmadığı bir meclis toplantısında moloz dökümü birim fiyatı; 7 TL’den 3.5 TL’ye düşürüldü.
Bu da Antalyaspor’un bütün planlarının bozulmasına neden oldu.
Sonrasında ise kentteki inşaat faaliyetleri ciddi anlamda azaldı, moloz çıkmadı ve Antalyaspor da beklediği geliri elde edemeyip tam tersine bu alandan zarar etmeye başladı.
Çünkü buraya ciddi yatırım yapıldı, para harcandı ancak hepsi zarar kasasına yazıldı.
Bugün gelinen noktada ise Sayıştay’ın Büyükşehir Belediyesi’ne yapmış olduğu denetimde bu alanın Antalyaspor Kulübü Derneği’ne verilmesi mevzuata uygun bulunmadı.
Antalyaspor zarar ettiği yerden, Büyükşehir Belediyesi’ne borçlandı.
Sayıştay raporuna göre; Büyükşehir Belediyesi bu parayı Antalyaspor Kulübü Derneği’nden tahsil etmek zorunda. Ve hatta bu alanı geri alıp, ihaleye çıkmak zorunda da kalabilir.
Yani önümüzdeki süreçte işin bir de hukuki boyutu oluştu.
Önümüzdeki günlerde neler olacağını göreceğiz ancak üzüldüğümüz nokta; Antalyaspor’a ciddi gelir kapısı olan, kırmızı beyazlı kulübü uzun vadede mali anlamda ciddi rahatlatacak bir projeyi ne yazık ki yılan hikayesine dönüştürdüğümüzdür.
Hatta dün Antalyaspor Kulübü Derneği yöneticiler ile yaptığımız görüşmede 40 dönümlük alanın üçte birinin ancak dolduğunu öğrendik.
Açıkçası Antalyaspor’u mali anlamda uçuracak, ciddi bir gelir kapısı olacak bir işin bu noktalara gelmesini ve Arap saçına dönmesini, benim aklım ve mantığım bir türlü almıyor.
Moloz döküm alanı ile ilgili süreci bekleyip göreceğiz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: