Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen açılış programı sonrası, Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Bando takımının hareketli şarkıları eşliğindeki kortejde, jonglör ve gösteri ekipleri renkli görüntüler oluşturdu. Kortej yürüyüşü sonunda gerçekleşen Anadolu Ateşi ekibinin gösterisine vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.
Piyanist ve besteci Anjelika Akbar Side Antik Tiyatro'da sahne alarak, dinleyicilerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Bale repertuvarının seçkin eserlerinden oluşan 'Gala Bale' gecesi zengin programı ve Antalya Devlet Opera ve Balesi bale sanatçılarından oluşan muhteşem kadrosu ile Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalyalı sanatseverlerin karşısına çıktı.
Cumhuriyet Meydanı'nda ise FOTOMARATON etkinliği başladı. 7 Mehmet Restaurant'ta 'Picasso'nun Sevdiği Yemekler Menüsü Tadım' etkinlikleri düzenlendi. Ekin Berk Lycian Art Poject Mitolojik Betimlemeler Antalya Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleşirken, Evren Kakan Ebru Atölyesi'nde 'Ebru Atölyesi', festival katılımcılarını ağırladı. Etnografya Müzesi'nde 'Kayıp Mirasın Yeniden Doğuşu Atilla Önen'le Fığla Bardağı Yapımı Atölyesi' gerçekleşti.
ŞEHRİN DÖRT BİR YANI SERGİ ALANI
20. yüzyılın en parlak sanatçılarından biri olarak kabul edilen, sıradan nesneleri ve ünlüleri sanatın merkezine taşıyan Pop Art hareketinin öncüsü 'Andy Warhol'un Dünyası-Pop Art'ın İkonu Sergisi' festival kapsamında Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırladı. Bu yıl festivalin önemli yıldızlarından biri de Pablo Picasso. Türkan Şoray Kültür Merkezi 20. yüzyılın en önemli sanatçıları arasında yer alan Picasso'nun 80'den fazla eserinin yer aldığı 'Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso Sergisi'ne ev sahipliği yaptı. Frida Kahlo'nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan, onun içsel dünyasına ve sanatsal yolculuğuna derin bir bakış sunan ve dünya çapında büyük ilgi gören 'Frida Kahlo'nun Günlükleri Sergisi' Antalya Kültür Sanat'ta (AKS)festival katılımcılarını ağırlamaya başladı. Dünyaca ünlü dijital sanatçı Refik Anadol'un 'Yeryüzü Rüyaları: Anadolu' eseri ise Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi'nde görülebiliyor. Hadrian Kapısı dokuz gün boyunca resim meraklılarının büyük ilgi gösterdiği ARTMEYDAN etkinliğine ev sahipliği yapacak. Haşime Altaylı'nın 'Akıntıya Karşı' eser yerleştirmesi de burada görülebiliyor. Karatay Medresesi; Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali'nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen 'Hanzala' karakterlerinden oluşan 'Naci El-Ali'den Hanzala' sergisini ağırlarken, Side Antik Tiyatrosu Hakan Yılmaz'ın 'Narlı Kentin Hikayesi' dijital sergisine ev sahipliği yapıyor.
ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL
Festival boyunca Konyaaltı Beach Park'a kurulan Çocuk Köyü'nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Dokuz gün boyunca çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.
Festivalin ilk gününde çocuklar, çocuk tiyatrosu 'Kral Şakir' ve 'Mehtap Teker ile Masal Diyarına Yolculuk' etkinliklerinde gönüllerince eğlendi
Yorumlar
Kalan Karakter: