Kent merkezindeki en büyük yeşil alan olan 2 bin 630 dönümlük Vakıf Zeytinliği'nde, belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle ortak olarak kurulan Zeytinpark A.Ş. projesi kapsamında, çocuklara doğa sevgisi ve bilinci aşılanacak. Antalya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ATB arasında da bu yönde ocak ayında imzalanan protokolle, Türkiye'de ilk defa bir kentte tüm okullar için 'Doğa' dersi de müfredata girmiş oldu. 'Doğada Öğren' başlıklı çalışma iki aşamalı olacak. Anaokulu ve 1'inci sınıf öğrencileri öncelikli olmak üzere öğrencilere, doğa sevgisi ve bilinci kazandıracak etkinlikler düzenlenecek. Doğa Akademisi olarak adlandırılan bu etkinlik kapsamında da yaklaşık 20 gönüllü rehber alımı yapılacak. Part-time görev yapacak gönüllü rehberlere yine de bir miktar ücret ödenecek.
ATANAMAMIŞ ÖĞRETMENLER
Gönüllü rehber alımıyla ilgili başvuruların başladığını açıklayan ATB Başkanı Ali Çandır, gönüllü rehberlerin Doğa Akademisi'nde görev yapacaklarını söyledi. Önceliklilerini açıklayan Ali Çandır, atanmamış veya atanmış ilkokul veya okul öncesi öğretmenleri, üniversite öğrencileri, doğayla ilgili sosyal ve profesyonel faaliyetleri ve çocuklarla iletişim becerisi yüksek olanların tercih edileceğini kaydetti.
BİLGİLENDİRME YARIN
Çocuklara doğa sevgisi ve bilincini aşılayacak eğitimlerin düzenleneceği Doğa Akademisi'nde görev alacak gönüllü rehberlere belirli ücretlerin ödeneceğini de dile getiren Çandır, 9 Şubat'ta saat 17.00'de ATB'de bilgilendirme toplantısı yapılacağını, seçilen kişilere yönelik 11- 14 Şubat tarihleri arasında da eğitim programı düzenleneceğini açıkladı. Gönüllü rehberlik içinse www.bagevkariyer.com üzerinden başvurular yapılabiliyor.
AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ
Öte yandan projenin diğer aşamasında ise doğru nefes alma ve yürüyüş teknikleri konusunda 2 ile 8.5 kilometre arasında 7 parkur belirlendiğini anlatan Çandır, burada da yine hem öğrencilere hem de Antalyalılara yönelik yürütülecek çalışmalarda görev alacak ayrı bir ekibin daha önümüzdeki günlerde oluşturulacağını dile getirdi. 23 bin zeytin ağacının bulunduğu Zeytinpark, ATB öncülüğünde 12'si özel, 13'ü kamu olmak üzere toplam 25 hissedarlı bir şirket tarafından yaklaşık 15 milyon TL'lik projeyle Avrupa'nın en büyük botanik parkı olacak. Doğal yapıya hiçbir zarar vermeden 400 dönümlük alanda uygulanacak projede kuş tüneli, gözetleme kulesi, zeytin müzesi, gençlik merkezi, kır kahvesi, at çiftliği, zeytin market, kentsel değerler sergi alanı, bitki türleri eğitim merkezi, sergi alanı, doğada engelsiz yaşam merkezi, doğada öğren merkezi, çok amaçlı spor sahası olacak. Ayrıca çim tepeleri, koku tepeleri, seyir terası, Zeytinpark meydanı, yapay gölet, Akdeniz Bölgesi süs bitkileri alanı, tıbbi aromatik bitkiler alanı, endemik türler alanı, meyve alanı ve bunlara ait üretim alanları yer alacak. 'Vakıf Zeytinliği, 1 yılda 2 bin 600 ton toz, 610 milyon metreküp karbondioksit emip oksijen salmasıyla 'kentin akciğeri' olma özelliğini gösteriyor. Yüzde 10'luk kısmı kayalık ve travertenlerden oluşuyor.
Yorumlar 0
Kalan Karakter: